banja kod priboja

Smeštena uz samu obalu reke Lim, Pribojska banja se nalazi u jugozapadnom delu naše zemlje i teritorijalno pripada Zlatiborskom okrugu.

Gde se nalazi ?

Od glavnog grada Republike Srbije, Pribojska banja je udaljena oko 290 km, a ako se do nje želi stići iz pravca Niša, potrebno je preći nešto više od 350 kilometara.Najjednostavniji odgovor na pitanje gde se nalazi Pribojska banja se logično nameće, jer je grad Priboj od nje udaljen svega nekoliko kilometara.

banja kod pribojaŠta leči ?

Pored brojnih reumatoloških i degenerativnih oboljenja, boravak u ovoj banji pogoduje i onim ljudima koji su imali bilo kakvu sportsku povredu, ali se svakako preporučuje i svima za oporavak nakon uganuća ili preloma.Takođe se na spisku onoga što leči Pribojska banja nalaze i ginekološka, ali i neurološka oboljenja, te je dobro da u njoj borave i osobe koje pate od različitih kožnih oboljenja.

Uz to, svi koji imaju poremećaj periferne cirkulacije ili oboljenja gastrointestinalnog trakta bi trebalo svakako da borave u ovoj banji.Na zvaničnom sajtu ovog lečilišta je tačno navedeno u kojim slučajevima se ne preporučuje boravak u banji, te korišćenje lekovite vode, pa je posebno potrebno pridržavati se tih pravila.

pribojska banja etno seloRehabilitacioni centar Pribojska banja

Ko god ima potrebu, može da poseti Rehabilitacioni centar Pribojska banja, u okviru koga se izdvajaju dva dela – jedan je stacionarni, a drugi hotelski.Važno je naglasiti da su pacijentima na raspolaganju magnetne terapije, zatim hidro i fizikalne terapije, ali isto tako i specijalizovana terapija laserom.A u okviru Rehabilitacionog centra se nalaze i bazeni, koji su nedavno renovirani i koji su napunjeni lekovitom banjskom vodom.

Pribojska banja cene

Kada je u pitanju Pribojska Banja, cene svakako nisu naročito visoke.A zvaničan cenovnik je dostupan na internet prezentaciji ovog lečilišta. Tako je, na primer potrebno izdvojiti 250 dinara za jedan termin korišćenje malog ili velikog bazena, dok je 450 dinara potrebno platiti za termin u spa bazenu.

Pribojska banja smeštaj

pribojska banja smestajSmeštajne jedinice nisu naročito brojne u banji, ali sasvim sigurno svaki posetilac može naći ono što mu odgovara.

Najpre kada se pomene Pribojska banja, smeštaj podrazumevaju apartmani u okviru privatnih kuća, kao i specijalizovani pansioni.

Pribojska banja bazeni

pribojska banja bazeniU okviru ove banje su nedavno renovirani bazeni, u kojima se nalazi lekovita voda, a ukupno je četiri zatvorena bazena – jedan takozvani Stara banja se puni iz glavnog banjskog vrela, a preostala tri zatvorena bazena su u ovom kraju poznata kao Nova banja.
Svakako se može pohvaliti Pribojska banja i jednim otvorenim velikim bazenom, ali i manjim, koji je namenjen mališanima i koji su u vlasništvu privatnika.

Pribojska banja spa

Kada se pomene Pribojska banja spa, primarno se misli na nekoliko bazena koji su dostupni u ovom lečilištu, a koji su napunjeni banjskom vodom temperature od 37 stepeni Celzijusove skale.

Razlog zbog čega se navodi da je u pitanju spa je zbog idealne kombinacije hidroterapije i klimatskih uslova, koji su prisutni u ovom lečilištu.

Pribojska banja hoteli

Mora se priznati da je smeštaj u ovoj banji fokusiran na privatni sektor, tako da praktično govoreći hoteli ni ne postoje, izuzev glavnog u kome je smešten Rehabilitacioni centar Pribojska banja, a koji je još uvek u fazi renoviranja.

Pribojska banja kontakt telefon

Ukoliko nekoga zanima Pribojska banja, kontakt telefon Centra za rehabilitaciju je ono što mu je potrebno, a on je 033 55 – 709, kao i 033 51 601.

Međutim, budući da se ovaj objekat još uvek renovira, to navedeni brojevi telefona u ovom trenutku nisu u funkciji.

Etno selo

privatni smestaj pribojska banjaČuveno etno selo Gaj se nalazi nadomak samog centra Pribojske banje. A izuzev restorana, u kome su zastupljena jela nacionalne kuhinje, ovo etno selo raspolaže i smeštajnim jedinicama i to u vidu četiri etno kuće, koje su opremljene u skladu sa standardima.

Manastir Pribojska banja

Ono po čemu je ovo lečilište, takođe nadaleko poznato jeste manastir Svetog Nikole, koji postoji desetak vekova. Kako pokazuju istorijski izvori, upravo je manastir Pribojska banja mesto gde je Sveti Sava daleke 1219. godine proglasio jednu od prvih episkopija autokefalne Srpske pravoslavne crkve i baš je tu Hristifor iz Hilandara postavljen za prvog episkopa.
Takođe se u ovom manastiru nalazi i mauzolej porodice Vojinovića, a tu je i izuzetno bogata riznica. Zanimljivo je napomenuti da manastir Pribojska banja uključuje, izuzev manastira posvećenog Svetom Nikoli i dva konaka, kao i manastir Svetog Ilije i manastir Uspenja Presvete Bogorodice, a u okviru kompleksa se nalaze i ostaci nekadašnje kule i bedema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here